Kitap Yorumu: KALBİMİ ÇALDIĞIN O YAZ | PAİGO TOON

Eylül 19, 2016


Yıllar sonra eski aşkınızla yeniden karşılaşsanız neler yaşayacağınızı hiç merak ettiniz mi?

Alice henüz on sekiz yaşındayken, güneşin sımsıcak ısıttığı bir yaz tatilinde Joe ile tanışır. Daha göz göze geldikleri ilk anda birbirlerine âşık olurlar. Kısacık yaz tatili, ardında iki kırık kalp ve bir sürü unutulmaz anı bırakarak bitiverir. Âşıklar birbirlerini bir gün yeniden bulma sözüyle ayrılarak kendi yollarına yürürler. 

Aradan yıllar geçer ve Joe, mümkün olabilecek en yanlış zamanda Alice'in karşısına tekrar çıkar, ancak artık hayal bile edilemeyecek kadar ulaşılmazdır. 

Alice, bir zamanlar geleceği olmadığını düşündüğü ilk aşkı Joe ile zengin ve kendisiyle gelecek planları yapan üniversite aşkı Lukas arasında kalır.

Joe ile Alice için birbirlerinin kalplerini çaldıkları o yazın büyüsünü yakalamak mümkün olacak mıdır? Ve ilk aşklar gerçekten unutulmaz mıdır?

"Bir solukta okunacak eğlenceli bir kitap… Kaderin cilveleri ve bir o kadar duyguyla süslenmiş birinci sınıf bir roman." 
-Daily Express-
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 472

Baskı Yılı: 2014


Dili: Türkçe
Yayınevi: Sayfa 6
 YORUMUM:

Merhabalar... ☺

'Kalbimi Çaldığın O Yaz' 18 yaşındaki Alice Simmons'un yaz tatilinde annesiyle birlikte Dorset'e gitmelerini ve orada ilk aşkı Joe Strickwold'la yaşadıklarını anlatıyor...

Aslında 470 sayfalık bu kitapta sadece Alice'in yaz aşkı anlatılmıyor. Alice o dönemde neler yaşadı, ardından neler oldu, Alice'in iç çalkantıları gibi konular ele alınıyor. Bu arada olayları da direk Alice Simmons'un dilinden dinliyoruz.

Kitabın arka kapak yazısını hiç beğenmedim. Çünkü arka kapakta resmen kitabın son yüz sayfasında yaşanılan olayı bile yazmış. (Yok böyle birşey!)

Bunun dışında Alice'e de çoğu zaman sinir oldum. Kız ne yaptığını bilmiyor. 25 yaşına geliyor ve yine ne yaptığını bilmiyor. 

Yine de her şeye rağmen benim çok sevdiğim bir kitaptı. Kitabın dili oldukça akıcıydı. Kişiler ve olay örgüsü gerçekçiydi. Kitabın ilk başındaki olayları özellikle daha çok beğendim. (Alice'in üniversiteye gitmesinden öncekileri.) 

Bence yaz bitmeden severek okuyabileceğiniz bir kitap. Gerçi yaz bitti ama hala havalar çok sıcak. Neyse kendinize iyi bakın. ☺ Hoşçakalın...



Bunları Beğenebilirsiniz

2 yorum